Shoutbox
Main Menu
News : Το πρωταθλημα βορειου Ελλαδος ξεκιναει!
on 2013/2/26 20:10:00 (480 reads)

Μια νέα αγωνιστική χρονιά με πολλές αλλαγές, εμπνευσμένες κυρίως από ιδέες μοντελιστών με σκοπό να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το σημαντικότερο πρωτάθλημα του τόπου μας. Να δημιουργηθεί  ένα πρόγραμμα αγώνων που θα βοηθήσει τον μοντελιστή να είναι ξεκούραστος σε κάθε αγώνα ώστε να ευχαριστηθεί καλύτερα το hobby μας και να μπορέσει να ακολουθήσει με τον ίδιο ζήλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Ένα πρωτάθλημα που σκοπό θα έχει να ενώσει πιστάρχες και μοντελιστές σε διαφορετικές πίστες με τον γνωστό αλλά και άγνωστο ανταγωνισμό μέσα στην πίστα και τα «χαβαλοπειράγματα» στα πιτς και στις απονομές.Έτσι λοιπόν, με όλη την καλή διάθεση και κύριο στόχο έναν πιο ευτυχισμένο και «γεμάτο» μοντελιστή,  μαζευτήκαμε οι πιστάρχες να συζητήσουμε τις καινοτομίες του νέου πρωταθλήματος και τις νέες ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι. Να υπενθυμίσουμε εδώ την επίσημη αποχώρηση της πίστας Speedmodels της Ξάνθης. Έτσι λοιπόν μαζευτήκαμε οι πιστάρχες από τις πίστες RCTC, Hobbytech και Top rc. Ξεχάσαμε εμπορικές διαφορές, βάλαμε πιο πίσω το κέρδος και τους αμέτρητους αγώνες που όπως αποδείχτηκε μηδενίζουν οικονομικά τον μοντελιστή και διασπούν τους αγωνιζόμενους  και βγάλαμε ένα πρόγραμμα με 9 αγώνες πρωταθλήματος(3 σε κάθε πίστα) και 1 κυπέλλου(top rc) που είχαν ιδιαίτερες ελαφρύνσεις οικονομικής και αγωνιστικής φύσεως αφού η προηγούμενη Κυριακή του αγώνα υποχρεωτικά θα ήταν ελεύθερη βάζοντας έτσι περισσότερο τον μοντελιστή δίπλα στην οικογένεια του πράγμα που δεν έγινε με τόσους πολλούς αγώνες πέρσι. Προτάθηκε επίσης τα πρωταθλήματα σε τοπική μορφή να μην ξεπερνάνε τους 2 αγώνες χωρίς τις διεθνής διοργανώσεις και το συμφωνήσαμε όλοι αφού ήταν καλύτερο για τον αγωνιζόμενο.

  Συμφωνήσαμε σε όλα, έγινε κατανομή εργασιών χαράχτηκε η γραμμή για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης και δώσαμε τα χέρια όλοι ενθουσιασμένοι. Ξεκίνησαν να κατασκευάζονται τα διαφημιστικά για την προώθηση του πρωταθλήματος, έγιναν οι πρώτες επαφές με τοπικά τηλεοπτικά κανάλια και οι προεργασίες για έργα επισκευής στις πίστες. Εκκρεμούσε το δελτίο τύπου που έπρεπε άμεσα να βγει για να ενημερωθούν οι αγωνιζόμενοι 1 μήνα πιο μπροστά ώστε να προετοιμαστούν. Το δελτίο τύπου όμως καθυστερούσε και η πίστα top rc που είχε αναλάβει δεν το προχωρούσε. Στείλαμε email για να προχωρήσει αλλά πήραμε την απάντηση ότι παρά την συμφωνία που οριστικοποιήσαμε επιθυμούσε να αλλαχτεί η πίστα για τον πρώτο αγώνα. Αυτό φυσικά σήμαινε μεγαλύτερη καθυστέρηση στην ανακοίνωση του προγράμματος. Η αντίδραση της πίστας top rc ήταν έντονη και για το καλό της μελλοντικής συνεργασίας οι υπόλοιπες 2 πίστες υποχώρησαν και συμφωνήθηκε εκ νέου και πάντα από κοινού ο πρώτος αγώνας να γίνει στην πίστα Hobbytech. Έτσι λοιπόν περιμέναμε την διόρθωση του δελτίου τύπου που όμως και πάλι αργούσε. Πιέσαμε να προχωρήσει και να σταλεί σε όλους ώστε να διαβάσουμε και διορθώσουμε από κοινού αν απαιτείται και να δημοσιεύσουμε όλοι την ίδια μέρα και ώρα. Τελικά εστάλει, και ενώ είμαστε στα πρόθυρα να συμφωνήσουμε την μέρα και ώρα κοινής δημοσίευσης, λάβαμε ένα email από την πίστα top rc  ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος και να εκτελέσει το δικό της τοπικό πρόγραμμα. Αυτό, σκεφτήκαμε αμέσως ότι θα είναι κακό για τον μοντελιστή και ότι παρά την όλη καθυστέρηση που υπέστη το Πρωτάθλημα θα χάναμε και μια πίστα. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε, παρά την περεταίρω καθυστέρηση που θα δημιουργούσε, να κάνουμε το σωστό, δηλαδή να προσπαθήσουμε να μεταπείσουμε τον πιστάρχη πράγμα που δεν κατέστη δυνατό.

 Μετά από όλα αυτά και ενώ ήδη η ζημιά στο πρωτάθλημα ήταν μεγάλη, έπρεπε να ξανασυναντηθούμε οι εναπομείναντες, να ανασυγκροτηθούμε και να συζητήσουμε. Όπως και έγινε και αποφασίσαμε να μην αλλάξουμε τίποτα από τα προσυμφωνηθέντα (πρόγραμμα αγώνων και οικονομικές ελαφρύνσεις) αλλά και να προσθέσουμε κάποιες νέες εντυπωσιακές ιδέες που προέκυψαν και άλλες που θα ανακοινωθούν στο μέλλον.

 Ζητούμε συγνώμη από τους φίλους για την όλη καθυστέρηση και παρόλο που η ζημιά είναι μεγάλη ελπίζουμε στην κατανόησή σας.

Κύριοι, το κοντέρ μηδενίζει, ξεχνάμε τα παλιά και ξεκινάμε μια νέα χρονιά. Η βαθμολογία γράφει τώρα μηδέν και ξεκινάει μια νέα περισυλλογή βαθμών αλλά και μια νέα εμπειρία που θα βιώσουμε φέτος καθότι είμαστε πιο έμπειροι όλοι με έναν χρόνο παραπάνω στην πλάτη μας. Ας δημιουργήσουμε τις φάσεις μας ενωμένοι και ας βγάλουμε τις φωτογραφίες που θα τις έχουμε και θα τις δείχνουμε μετά από χρόνια στα εγγόνια μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2013_1/8 BUGGY

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

10/3  HOBBYTECH

7/4    RCTC

21/4  HOBBYTECH

2/6    RCTC

7/7    RCTC

22/9    HOBBYTECH

6/10  RCTC

20/10 HOBBYTECH

3/11  RCTC

ΚΥΠΕΛΛΟ:

24/11 HOBBYTECH

 

Έτσι λοιπόν ανακοινώνεται και επίσημα επιτέλους το πρόγραμμα και διευκρινίζουμε:

1.       Από τους 9 αγώνες μετράνε οι 7. Έτσι δίδεται η ευκαιρία σε εγκατάλειψη αγωνιζόμενου από βλάβη, που είναι πολύ πιθανόν να συμβεί, να μην σημαίνει και εγκατάλειψη από το βαθμολογικό ενδιαφέρον όπως συνέβαινε στους 3 αγώνες.

2.       Η συμμετοχή πέφτει στα 20 ευρώ. Οι λόγοι αυτονόητοι.

3.       Ζητείται ενδιαφερόμενος που θα εκπαιδευτεί στην αλυταρχία και μόλις είναι έτοιμος θα αναλάβει όλο το πρωτάθλημα. Έξοδα πληρωμένα. Μέχρι τότε για αλυταρχία φέρει ευθύνη ο εκάστοτε πιστάρχης. Εκδηλώστε ενδιαφέρον στα email η στα τηλέφωνα των διοργανωτών.

4.       Σε περίπτωση αναβολής αγώνα λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων, ορίζεται η επόμενη Κυριακή. Σε περίπτωση 2ης αναβολής ορίζεται εκ νέου ημερομηνία.

5.       Κανονισμοί σύμφωνα με αυτούς της ΕΛΜΕ.

6.       Η πίστα που δεν φιλοξενεί αγώνα εκείνη την Κυριακή θα είναι υποχρεωτικά κλειστή

7.       Ο αγωνιζόμενος που θα τρέξει τους πρώτους 7 αγώνες δεν θα πληρώσει συμμετοχή για τους υπόλοιπους 2 του πρωταθλήματος.

8.       Ο πρωταθλητής του νέου πρωταθλήματος δεν θα πληρώνει καθόλου συμμετοχή στο πρωτάθλημα 2014.

9.       Ο 3ος και 5ος του πρωταθλήματος δεν πληρώνει συμμετοχή στο κύπελλο.

10.   Ειδικές προσφορές και τιμές σε προιόντα για τους αγωνιζόμενους του εν λόγω πρωταθλήματος.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και νέες ιδέες και καινοτομίες που θα ενθουσιάσουν.

 Το πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος ξεκινάει. Είναι στο χέρι μας να δυναμώσει και να συνεχιστεί για πολλά χρόνια και κάποια στιγμή να καμαρώνουμε τα παιδιά μας στα βάθρα! Είναι στο χέρι μας.

Εκ των διοργανωτών του πρωταθλήματος Βορείου Ελλάδος.

 


 
ngr2013_2_875

 


Printer Friendly Page Send this Story to a Friend Create a PDF from the article
Copyright RC Thessaloniki Club